Visie op DHZ, Woningrichting & Tuin

In de doe-het-zelf en woninginrichtingbranche (waartoe onder andere keukens, sanitair & tegels behoren) spelen trends een belangrijke rol. Daarnaast zijn er ook nog marktontwikkelingen die belangrijk zijn voor de fabrikanten, leveranciers en retailers. De laatste jaren is de macht van de consument in de doe-het-zelf branche flink toegenomen. Als gevolg hiervan is de concentratie en concurrentie in deze branche gegroeid. Hierdoor staan de marges van DHZ-producten onder druk. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de retailers, maar ook voor de fabrikanten en leveranciers. Tesamen met de kredietcrisis (daling aantal verhuizingen) leidt dit ertoe dat het voor retailers, fabrikanten en leveranciers steeds belangrijker wordt om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Het segment doe-het-zelf, woninginrichting en tuin is een belangrijk segment waarin USP actief is. Het toegenomen eigen woningbezit, de vergrijzing en trends als domotica maken cijfermatige inzichten in de woonconsument noodzakelijk. Voor de vergroting van het woongenot (om het huis in waarde te laten stijgen of vanwege noodzakelijk onderhoud) wordt er veel geklust door de Nederlandse consument. Zelfs nu consumenten minder snel geneigd zijn om te verhuizen, blijft men bezig de huidige woning op te knappen, om zo toch het woongenot te vergroten.

Het verkrijgen van inzicht in de aankoopcriteria van de consument, de keuze voor een bepaalde aankoopplaats, welke klussen de consument aan een professional overlaat en de keuze voor een huismerk of een merkartikel is essentieel en is afhankelijk van de aard van het product. Inzicht in (unieke) verschillen tussen doelgroepen biedt diverse fabrikanten, leveranciers, doe-het-zelf zaken en bouwmarkten de mogelijkheid om de invulling van hun bouw-, klanttevredenheids-, marketing-, communicatie- en/of verkoopbeleid aan te laten sluiten op de motieven, voorkeuren en het gedrag van hun doelgroep en hierdoor het effect van dit beleid substantieel te verhogen.

Contact? Klik hier