Telefonisch onderzoek

Bij USP worden telefonische interviews via een computer gestuurd enquêteprogramma afgenomen. Het voordeel van een dergelijk programma is dat een relatief moeilijke vragenlijst kan worden afgenomen. Daarnaast houdt dit in dat de response hoog is doordat mensen automatisch worden teruggebeld op het moment dat ze hebben aangegeven beschikbaar te zijn.

USP beschikt over een eigen en zeer marktgericht Call Center. Door gebruik te maken van de modernste onderzoekstechnieken kan USP in verschillende talen internationale onderzoeken opzetten. Tevens kan vanuit de hele wereld ingelogd worden op de server van USP en daarmee interviews worden afgenomen. Alle data komt keurig in 1 database binnen. Verder kunnen respondenten gemakkelijk in hun eigen taal bereikt worden.

Het voordeel van telefonische interviews is verder dat de kosten per geslaagde enquête relatief laag ligt. Een nadeel van telefonische interviews is dat er geen ‘relatie’ kan worden opgebouwd tussen respondent en interviewer, waardoor er wat minder interactie tussen de twee ontstaat dan bij face-to-face interviews het geval is.

Meer informatie? Mail met info@usp-mc.nl