Werken bij USP

USP Marketing Consultancy is een dynamisch opererend marktonderzoeks- en adviesbureau. Opgericht in 1992 en nu behorend tot de top tien bureaus van Nederland. Doordat we in verschillende marktgerichte business units zijn georganiseerd, hebben we de positieve kenmerken van kleinere organisaties weten te behouden zoals flexibiliteit, teamgeest en geborgenheid. Anderzijds biedt onze omvang zekerheid, professionaliteit, kwaliteit en groeiperspectieven. Ons marktspecialisme biedt ons de mogelijkheid klanten niet alleen te voorzien van gedegen marktinzicht, maar ook in het kunnen geven van advies. Klanten kiezen voor USP vanwege het feit dat we inhoudelijk gesprekspartner zijn en behandelen ons (meestal) als zodanig.

De bouw en vastgoedsector is een apart deel van de Nederlandse economie, en heeft bij de massa niet direct een aantrekkelijk imago. Vaak wordt ook gedacht dat onze onderzoeken technisch van aard zijn en dat we opereren in een branche die marketingtechnisch in de kinderschoenen staat. Dit alles is vaak onterecht. We houden ons alleen met marketing strategische en tactische vraagstukken bezig en het leuke van onze marktspecialisatie is het feit dat we zowel BtB als BtC onderzoek doen, dat veel van onze klanten niet alleen nationaal opereren maar zeker ook internationaal en dat de onderzoeksvraag bepaalt welke methode nodig is en we dus zowel kwalitatief als kwantitatief actief zijn. En de marketing capaciteiten bij opdrachtgevers als ABB, Bouwfonds, Eneco, Forbo, ING Real Estate, InterGamma, PPG, Velux, Vestia en vele anderen zijn meer dan inspirerend te noemen.

We bieden dus niet alleen leuke vraagstukken met veel variëteit in aangename en professionele omgeving, maar ook de persoonlijke groei van de medewerkers is zeer belangrijk bij USP. Daarom kun je rekenen op goede persoonlijke begeleiding en zowel interne als externe trainingen. USP biedt een opleidingstraject zowel voor junioren als ook voor ervaren medewerkers. De invulling van dit traject wordt ingevuld aan de hand van persoonlijke behoeften, kennis en vaardigheden. Trainingen richten zich niet alleen op onderzoekstechnische zaken, maar ook commerciële en communicatieve vaardigheden en het uitbreiden van marktspecialistische kennis. Daarnaast is er een ondernemende club met bedrijven vanuit USP voortgekomen zoals BouwKennis en BauInfoConsult.

Tot slot: USP is ambitieus en presteert goed. Ondanks het feit dat onderzoekssector het niet makkelijk heeft, zijn we de crisis meer dan goed doorgekomen en groeien we nu weer als vanouds. Er liggen nog veel groeikansen voor USP die ook zeker benut zullen gaan worden. Daarvoor zijn goede en ambitieuze collega’s wel een must.

Middels de pagina's uit het linkermenu kunt u meer lezen over USP als werkgever (bedrijfscultuur en kernwaarden). Daarnaast kunt u hier onze vacatures nalezen.